Kol Böreği

Yapılışı

1. Un, su, tuz birlikte yoğrularak 10 dk. dinlendirilir. Dinlendirilen hamur tekrar yoğrularak elastik pürüzsüz bir hale getirilir. 15 dk. daha dinlendirilir.

2. Dinlendirilen hamur 12 eşit parçaya bölünerek yuvarlak beze haline getirilir. Börek, ayçiçek yağı ile karıştırılarak yumuşatılır ve bir miktarı bezenin üzerine sıvazlanır. 15 dk. bekletilir. Kalan yağ 6 eşit parçaya bölünerek 6 adet bezeye konur. Kalan 6 beze digerlerinin üzerine kapatılır, elle bastırılarak yaklaşık 90 dk bekletilir.

3. Tezgah yağlanır ve bezeler elle havada çevrilerek açılır. Açılan yufka kenarları ortaya gelecek şekilde kapatılır ve ince uzun kıyma yerleştirilir. Yufka sarılarak şekil verilir ve tepsiye konularak 250 derecelik fırında 35-40 dk. pişirilir.

Malzeme
Hekimoğlu Süper Lüks: 3 Kg.
Su: 1900 gr.
Tuz: 80 gr.
Yağ: 450 gr.
Ayçiçek Yağı: 100 gr.

Malzeme: İçine
Soğan (Doğranmış): 600 gr.
Kıyma: 400 gr.
Tuz: 15 gr.
Karabiber: 5 gr.
Kırmızı biber: 10 gr.