Kandil Simidi

Yapılışı

Su, nişasta ve pekmezi derin bir kapta iyice karıştırarak harmanlayın. Unu tezgahın üzerine dökerek ortasını havuz biçiminde açın. Şeker, tuz, yumurta, yağ ve mahlebi ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 5 dk. dinlendirin. Bıçakla küçük parçalara bölüp ortalama 40 adet olacak şekide halka biçiminde yuvarlayın. 20 Adetinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin. 200-210 C derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Kalan 20 halkayı önceden hazırladığınız su, nişasta ve pekmez karışımına batırıp üzerine bolca susam serpin. Tepsiye dizerek 200 C derecelik fırında pişirin

Malzeme
Hekimoğlu Tekfil: 1 Kg.
Yağ: 600 gr.
Maya: 50 gr.
Toz Şeker: 50 gr.
Tuz: 20 gr.
Mahlep: 10 gr.
Yumurta: 3 Adet
Su: 2 Lt.
Pekmez: 200 gr.
Nişasta: 200 gr.
Çörek otu: 1 tutam
Beyaz Susam: Yeterince