Hurma Tatlısı

Yapılışı:
1. 100 gr sadeyağ, 400 gr. su ve 250 gr. un ile şuale krem hamuru hazırlayınız.
2. Hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta ilave edip iyice yoğurunuz.
3. 1/2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız.
4. Her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlayarak hurma şekli veriniz.
5. Hafif kızdırılmış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız.
6. Kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz.
7. Üzerine kaymak veya hindistan cevizi serpip servis yapınız.

Malzeme
Hekimoğlu Tekfil: 250 gr.
Su: 400 gr.
Yağ: 100 gr.
Limon: 1/4 Limon
Yumurta: 4 Adet
Şeker: 750 gr.
Hindistan cevizi: 50 gr.
Zeytinyağı: 3 su bardağı