Simit

Yapılışı

1. Hazırlanan malzemeler yağurma kazanına alınarak, hamur oluncaya kadar yoğrulur. (Yoğurma takriben 20-25 dk. sürer) Burada dikkat edilecek husus simit hamurunun sert alınmasıdır.

2. Hamur oluştuktan sonra hamurun gelişmesine göre (ortam sıcaklığına göre) 30-60 dk. ortamda bekletilir.

3. Bekleyen hamur istenilen ağırlıkta kesilerek, yuvarlama işlemi yapıp, fitili bağlanır.

4. Fitillenen hamur, kaynayan pekmez suyuna atılarak haşlanır. Buradan geniş bir süzgeçli kepçe ile alınarak, susamlanmak üzere elde tavalara şekil verilir.

5. Tavalardaki hamur yeterli büyüklüğüne ulaşınca, odunlu fırında pişirilir.

6. Pişirme 20-25 dk. sürer.

NOT: Pekmezli su elde etmek için; Pekmez ateşte iyice kaynatılır.

Malzeme
Hekimoğlu Piknik Simitlik: 10 Kg.
Su: 5 Lt.
Tuz: 180 gr.
Maya: 250 gr.
Şeker: 100 gr.