Poğaça

Yapılışı

Unu derince büyük bir kapta havuz biçiminde açın. İçine yumurtayı, şekeri, tuzu, mayayı ve bir miktar ılık suyu ekleyip bekletin. Karışımı hamur hale getirin ve 20 dk. nemli bir bezle örtülü olmak kaydıyla bekletin. Ufak parçalar halinde bezeleyin. Yufka biçiminde açın. Peynir ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayıp karıştırın. Hazırladığınız yufkalara doldurun ve kapatın. Yarım ay şeklini alan malzemeyi yağlı bir tepsiye 150 C derecede 20 dk pişirin.

Malzeme
Hekimoğlu Süper Lüks: 1 Kg.
Yumurta: 3 Adet
Yaş Maya: 50 gr.
Tuz: 10 gr.
Şeker-Peynir: 15 gr.
Maydanoz: 1/4 demet