Kalburabastı

Yapılışı

Unu tezgaha eleyip ortasını havuz biçiminde açtıktan sonra verilen tüm malzemeyi içine katıp homojen bir hamiur elde edene kadar yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyükülüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Bu parçalara geniş delikli bir elek üzerinde ve iki parmağınızla bastırarak form kazandırın. Tatlıları birbirine yapışmayacak şekilde aralarına mesafe bırakarak tepsiye dizin ve 160-170 derecede yaklaşık 20 dk. pişirin. Önceden hazırlayacağınız şerbeti sıcak olarak fırından henüz çıkmış kalbura basmaların üzerine dökün.

NOT: Tatlı ve şuruptan her hangi biri soğuk olursa taneler şurubu çekmeyebilir.

Malzeme
Hekimoğlu Tekfil: 1 Kg.
Yağ: 500 gr.
Pudra Şekeri: 250 gr.
Kabartma Tozu: 30 gr.
İrmik: 200 gr.
Yumurta: 4 Adet

Şurup:
Toz Şeker: 2 Kg.
Su: 2 Lt.
Limon: 1/2 Limon