Boyoz

Yapılışı

1. Un, su, tuz yoğrulu hamur haline getirilir. 250'şer gr. kesilip üstü örtülerek 60 dk. dinlendirilir. 250 gr.'lık iki hamur merdane ile tabak büyüklüğünde açılarak arasına 40-50 gr. yumuşalıtlımış yağ konulur.

2. Yağın dışarı çıkmaması için hamur kenarları bastırılır. Üstlerine sıvıyağ ile yumuşatılmış yağ sürülerek dinlenmeye bırakılır. 1-2 saat dinlendirilen hamur mermer tezgah üzerinde bay üstünde savrulan çarşa gibi açılır. Kenarlarından çekilerek ince şekile mermere yayılır. (Yağlı mermer)

3. Çarşaf halindeki hamur eşit katlanarak dikdörtgen haline getirilir. Ruol yapılarak 1 metrelik fitiller hazırlanıp tepsiye sıralanır. 1-2 saat dinlenmeden sonra bir fitilden 10 parça çıkacak şekilde ve her kopan parça kopan yerleri alta ve yukarı gelecek şekilde yuvarlak biçimde bastırılarak tepsiye sıralanır. 240-250 derecede 15-20 dk. pişirilir.

Malzeme
Hekimoğlu Süper Lüks: 1 Kg.
Su: 500 ml.
Tuz: 40 gr.
Yağ: 50 gr.