Yufka

Yapılışı

1. Bileşenler karıştırılıp, homojen bir hamur elde edilir. (Yoğurmadan takriben 10-15 dk.)
2. Yoğurma bitiminde hamur tezgahın üzerine alınır ve istenilen gramaja (yaklaşık 110 gr.) kesilir.
3. Kesilen hamurlar, Hekimoğlu-1 Uğralık unu ile hamur görülmeyecek şekilde örtülür.


NOT: Yazın sıcaktan dolayı hamurun kurumaması için bunların üstü naylon ile örtülür.


4. Bu şekilde 30 dk. bekletilir.
5. Bu süre sonunda oklava ile direk açmaya geçilir. Açma işlemi hamurun açılabildiği miktara dayanır.
6. İyice açılan hamurular, yufka pişme sacında üst üste konarak pişirilmesi sağlanır.
7. Pişirilen hamurlar, su teknesine iyice batırılıp, sulanması sağlanır.
8. Sulandıktan sonra kuruması, su atması için 10 dk. askıya bırakılır.
9. Askıdan alının yufkalar teker, teker üst üste konur, bu şekilde 10-60 dk arası bekletilir. Bu işlem 2 defa daha tekrarlanır.
10. Son 3 defa son istif yapılır ve üzeri naylon ile örtülür.
11. Buradan alınan paketlenir ve kullanıma hazır hale gelir.

Malzeme
Hekimoğlu Lüx-1 Yufkalık: 10 Kg.
Su: 5.8 - 6 Lt.
Tuz: 50 gr.