Tandır Ekmek

Yapılışı

1. Tüm bileşenler hamur yoğurma kazanında yoğrulur. Buna yağormu aşamasında ekşi hamur katı mayalanma amacıyla katılır.

2. Hamur mayalanıncaya kadar bekletilir. (Bu bekletme katılan mayaya göre değişmektedir.) Normalde 60-75 dk. bekletilir.

3. İstenilen ağırlıkta hamur kesilir.

4. Kesilen hamur tekrar (beze fermantasyonunda) olgunlaşıncaya kadar bekletilir.

5. Son fermantayonundan (bekletmeden) sonra elle veya merdanayle hamur açılır.

6. Açılan hamura, pişecek kısmına az su verilir.

7. Tandır duvarına (fırınına) yapıştırılır.

8. Burada pişmesi tamamlanan ekmekler çıkarılır.

9. Çıkan ekmekler soğutulmaya alınır.

Malzeme
Hekimoğlu 2 Numara Tandırlık: 25 Kg.
Su: 14 Lt.
Tuz: 300 gr.
Maya: 300 gr.