Pizza

Yapılışı

1. Un ve diğer bileşenler, yoğurma kazanında homojen-parlak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. (Takriben 20-25 dk.) Yoğurma bitiminde hamur 170 gr. Kesilip yuvarlanır, beze haline getirilir. beze haline getirilen hamurlar buzdolabında 2 saat bekletilip, mayalanması sağlınır.

2. Bu süre sonunda elde hamur şekilde iyice açılır. Açılan hamurun üstüne domates sosu, tavuk jambonu, sucuk , salam, peynir, zeytin, ince doğranmış yeşil biber iyice yerleştirilir, serpiştirilip uygun bir şekilde döşenir.

3. Döşeme işleminden sonra bu hamur 300 C'de 5-7 dk. pişirilir. Pişirme sonunda servise sunulur.

Malzeme
Hekimoğlu Pizzalık Un: 5 Kg.
Tuz: 20 gr.
Maya: 190 gr.
Şeker: 250 gr.
Zeytinyağı: 1 su bardağı
Süt: 1 Lt.
Su: 1 Lt.

Üst Malzemesi: (1 adet pizza için)
1 Yemek kaşığı domates sosu
5 dilim sucuk
2 dilim salam
60 gr. tavuk jambonu
50 gr. mantar
100 gr kaşar peyniri

NOT: İstenildiğinde, ekstaradan, ton balığı, pastırma, mantar, sardalye balığı konulanabilir.