Pide (Lavaş)

Yapılışı

1. Hamur yoğurma kazanında homojen bir parlak hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.

2. Yoğrulan hamur ortam sıcaklığına göre 30-60 dk. (kışın daha uzun süre) bekletilir.

3. Hamurlar 150-350 gr. arasında kesilir.

4. Yuvarlama işlemi uygulanır.

5. Yuvarlama işleminden sonra 65-75 cm. - 35-45 cm. genişliğinde ve en ince olacak şekilde (2-3 mm.) kalınlığında hamur açılır.

6. Açılan hamur, fırın sıcaklığı yüksek olan yerde (320-330 C) civarında, pişmesi sağlanır. Pişme işlemi bir tepsi-bant ve iyi taş, ateş tuğlası yapılan fırınlarda gerçekleştirilir.

7. Pişmesi tamamlanınca yemeğe hazır hale gelir.

Malzeme
Hekimoğlu Küpe Pidelik: 25 Kg.
Maya: 250 gr.
Tuz: 150 gr.
Su: 15 Lt.