Pastane Kurabiyesi

Yapılışı

Yağ ve şekeri kabarıncaya kadar karıştırın.
Yumurtayı, unu ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Karışımı sıkma torbasına veya yağlı kağıttan hazırlanmış külaha dökün.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
Kurabiyeleri yuvarlak olarak yağlı kağıdın üzerine sıkın.
Üzerine bolca hindistancevizi serpin.
160 dereceli fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine marmelat sürüp, birbirine yapıştırın ve servis yapın.

Malzeme
Hekimoğlu Tekfil: 2 su bardağı
Margarin: 4 Çorba kaşığı
Toz Şeker: 1 Su bardağından
bir parmak eksik
Yumurta: 2 Adet
Hindistancevizi: 1/2 su bardağı
Marmelat
Biraz vanilya